WK 2018 – Braziliaanse pers zwaait Seleçao uit: “Neymar Ciao”

“Neymar Ciao”, zo kopt de website van de Braziliaanse sportkrant Lance na de 2-1 nederlaag van de Goddelijke Kanaries tegen de Rode Duivels in de kwartfinales van het WK. De Braziliaanse pers betreurt onder meer de “black-out” in de eerste helft, waarin de Belgen na een owngoal van Fernandinho en een heerlijke streep van Kevin De Bruyne 2-0 voor kwamen. De Brazilianen, die in Rusland op een zesde wereldtitel mikten, werden volgens Globoesporte.com in de eerste 45 minuten “vernietigd door het trio De Bruyne, Hazard en Lukaku”. De website herinnert zijn lezers eraan dat het de eerste keer is dat het team van bondscoach Tite meer dan één doelpunt slikt in een wedstrijd.
De voormalige topspits Ronaldo, die commentaar leverde voor TV Globo, betreurt dat de Seleçao de kluts kwijtraakte na de twee Belgische doelpunten. “Bij de 2-0 hadden ze moeten voortspelen alsof er niets gebeurd was. Maar ze werden wanhopig. Na de rust speelden ze een beetje beter, maar dat was niet voldoende”, aldus ‘O Fenomeno’.
“De nederlaag had zwaarder kunnen zijn. Het begon te lijken op de met 7-1 verloren wedstrijd tegen Duitsland in de halve finales van het WK 2014”, zo schrijft de krant Folha de S. Paulo. “Lukaku, Hazard en De Bruyne deden wat ze wilden met de Braziliaanse verdediging, die eerder dit WK slechts één doelpunt incasseerde.”

bron: Belga