Wimbledon – “Mijn spelniveau is echt goed”, stelt Van Uytvanck na kwalificatie voor achtste finales

Wimbledon - "Mijn spelniveau is echt goed"

Alison Van Uytvanck (WTA 47) zette haar zegetocht op Wimbledon zaterdag voort met een overwinning tegen de 22-jarige Estse Anett Kontaveit (WTA 27), nadat de Grimbergse eerder titelhoudster Garbine Muguruza (WTA 3) uitschakelde. Maandag neemt ze het in de achtste finales, die ze voor het eerst in haar carrière behaalt op het Londense gras, op tegen de 21-jarige Russin Daria Kasatkina (WTA 14). “Het is nooit gemakkelijk te bevestigen na een mooie overwinning zoals die tegen Muguruza. Het is ongelooflijk dat ik haar verslagen heb”, aldus Van Uytvanck. “Ik retourneerde heel goed en slaagde erin haar onder druk te zetten. Ze begon beter te spelen in de tweede set, maar ik besefte dat ik weer agressiever en gevarieerder moest spelen, want alleen zo bracht ik haar in de problemen. En zo heb ik dan ook de match gewonnen. Ik ben heel gelukkig.”
“Mijn spelniveau is echt goed. Ik speelde al heel goed tijdens de training, maar het is altijd lastig om dat ook in de match te doen. Ik ben daarin geslaagd, en dat stemt me tevreden.”
En zo staat ‘Ali’ dus in de tweede week van Wimbledon. Maandag neemt de Grimbergse het op tegen Daria Kasatkina, die de Australische Ashleigh Barty (WTA 17) over de knie legde. Van Uytvanck zal ongetwijfeld belust zijn op revanche na haar nederlaag met 5-7, 6-4 en 6-1 tegen de Russin tien dagen geleden, in de tweede rond van het WTA-toernooi van Eastbourne.
“Het is een beetje raar om elkaar zo snel weer te bekampen. Ze is een goede speelster en het was nipt in Eastbourne. Ik had niet goed geserveerd, en dat heeft het verschil gemaakt. Ik hoop dat ik dat kan verbeteren. Ik denk dat we ons allebei verheugen om in de achtste finales te staan. We zullen zien”, besloot ze.

bron: Belga