Wimbledon - Elise Mertens vond tegen Cibulkova geen oplossingen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Voor Elise Mertens (WTA 15) eindigde Wimbledon zaterdag in de derde ronde. Ze verloor kansloos met twee keer 6-2 van de Slovaakse Dominika Cibulkova (WTA 33).

"Het is frustrerend, maar dat is sport", reageerde de Limburgse. "Gelukkig gebeurt dit in de derde ronde van Wimbledon. Ik heb nochtans geprobeerd te reageren, agressiever te zijn, meer naar het net te komen. Ik won er enkele punten mee maar maakte te veel fouten. 6-2, 6-2 is zwaar maar ik moet de schouders niet laten hangen. Er blijven nog toernooien te spelen dit jaar, en een grandslam", aldus Mertens, wiens volgende afspraken San Jose, Montreal en Cincinnati zijn.

De Limburgse speelde tegen Cibulkova met een verband rond de linkerkuit. "Ik stond vrijdagmorgen op met pijn. Daarom besloot ik ook te passen voor het dubbel gemengd. Het gaat om een contractuur en ik moest opletten dat het geen scheurtje zou worden. Toch heb ik nooit een forfait overwogen", legde ze uit. "Het verband zat strak en ik heb er tijdens de wedstrijd niet aan gedacht. Ik was vooral bezig met het zoeken naar oplossingen om haar (Cibulkova) een antwoord te kunnen bieden. Maar ik heb die nooit gevonden."

bron: Belga