Kinderen vast in Thaise grot - Jongens in Thaise grot schrijven brieven aan hun families

door
Belga
Leestijd 2 min.

Duikers van de Thaise marine zijn erin geslaagd om brieven van de jongens die vastzitten in een grot in het noorden van het land, aan hun families te bezorgen. Uit de brieven, die gedeeld werden op sociale media, moet blijken dat de jongens geruststellende boodschappen de wereld willen insturen. De voetbaltrainer die hen in de grot leidde, biedt zijn excuses aan voor de hachelijke situatie waarin ze verzeild zijn geraakt. De twaalf jongens en hun coach zitten al twee weken vast in het grottencomplex van Tham Luang. Allemaal schreven ze een briefje om hun ongeruste families ervan te overtuigen dat ze in goede gezondheid zijn. "'Maak jullie geen zorgen', zeggen de kinderen, iedereen is sterk, ze hebben een lange lijst gemaakt van wat ze willen eten wanneer ze buiten geraken", schreef een marinier als commentaar.

"Ik hou van je, mama. Ik hou van je, papa. En ook van mijn broer", schrijft een van de jongens. "Maak je geen zorgen, ik ben gewoon twee weken verdwenen. Ik zal jullie elke dag helpen in de winkel, ik zal hier snel uitgeraken", schrijft een andere.

Coach Ekkapol Chantawong belooft dat hij goed voor alle jongens, die tussen 11 en 16 jaar oud zijn, zal blijven zorgen. "Ik wil mijn dank uitspreken voor alle steun en ik wil bij de ouders mijn verontschuldigingen aanbieden."

De reddingsactie gaat intussen verder. Het is voor de meer dan 1.000 betrokkenen een race tegen de klok omdat eerstdaags weer felle regens worden verwacht, die het waterniveau in de toegangsweg naar de jongens opnieuw kunnen doen stijgen. Er wordt ook gezocht naar alternatieve routes, maar een doorbraak blijft voorlopig uit.

bron: Belga