Brussels Airlines chartert extra vliegtuig voor fans die halve finale willen bijwonen

Brussels Airlines chartert extra vliegtuig voor fans die halve finale willen bijwonen

Brussels Airlines chartert een tweede Airbus A330 voor de supporters van de Rode Duivels die dinsdag in Sint-Petersburg de halve finale van het WK voetbal tegen Frankrijk willen bijwonen. Daardoor zullen alles samen 608 fans de verplaatsing met Brussels Airlines kunnen maken, zegt woordvoerster Wencke Lemmes. De verkoop van de vliegtuigtickets start vanmiddag. “Vanwege het enthousiasme van de supporters doen we het maximum om plaatsen aan te bieden”, zegt Lemmes. De prijs van een ticket voor een van de ‘fan flights’ bedraagt 699 euro. In de prijs zijn inbegrepen: de vlucht naar Sint-Petersburg, het vervoer met de bus van de luchthaven naar het stadion en, na de wedstrijd, weer terug en de terugkeer naar Brussel.

Er worden twee soorten tickets aangeboden, staat op de website van Brussels Airlines te lezen: dagtickets voor de heen- en de terugvlucht op dinsdag en tickets voor een heenvlucht naar Sint-Petersburg op dinsdag en de terugvlucht vanuit Moskou op donderdag.

Voor de kwartfinale tegen Brazilië konden veel supporters die over een kaartje voor de wedstrijd beschikten niet aan een vliegtuigticket naar Kazan geraken. Voor de twee vluchten die Brussels Airlines inlegde, waren de tickets al na een uur uitverkocht. In het stadion was een vijfhonderdtal Belgen aanwezig, tegenover 15.000 tot 20.000 Brazilianen.

bron: Belga