Bijna 50 concerten meemaken op vier dagen tijd: het kan op Rock Werchter

door
Belga
Leestijd 2 min.

De programmatie op Werchter zit slim in elkaar dit jaar. Wie dat wil, hoeft niets te missen van wat er op de Main Stage en aan The Slope gebeurt. Zo kan je bijna vijftig concerten meemaken. Moeilijker is het om de optredens in The Barn te bekijken. Menig festivalganger is daar al op een gesloten poort gestoten. De tent is een stuk breder dan vorig jaar, maar toch moet je er vaak ruim op voorhand een plaatsje proberen te bemachtigen. Niet alleen voor de grote namen zoals Anderson .Paak, maar zelfs voor de namiddagoptredens van First Aid Kid gisteren en Angèle en The Breeders vandaag geraak je pas binnen na heel lang wachten. Nu is al zeker dat wie te lang voor de Main Stage blijft plakken, niet meer binnengeraakt in The Barn voor grote namen als MGMT, Fleet Foxes en Khalid.

Angèle - in een Rode Duivelsshirt, ze is niet de eerste die zo op het podium verschijnt - was een van de acht Belgische performers gisteren. Het publiek zong graag mee met de Engelstalige en Franstalige songs. Vlekkeloos was haar show niet, de computer liet het even afweten, maar dat loste ze vlot op. Achteraf bedankte ze haar fans in drie talen. Duizenden hartjes gingen in haar richting. Het moet een mooie selfie opgeleverd hebben voor de 22-jarige Brusselse artieste.

Op de Main Stage zorgde Britpop-band Stereophonics voor een heerlijk optreden. Erg mooie versies van "Have a nice day" en "Maybe tomorrow" werden zonder veel show gebracht. Een band zonder kapsones, maar toch zat er genoeg entertainment in het optreden. Getuige daarvan zijn de gitaarsolo tot in het publiek tijdens "Sunny" of de drumsolo in "Mr. en mrs. Smith". Het laatste nummer "Dakota" werd meegezongen door een groot deel van het publiek.

Het contrast met wat erna kwam, de heel harde muziek van Stone Sour, was groot, te groot voor velen.

bron: Belga