Alle VPRO-Zomergasten bekend

Fans van het avondvullende programma “Zomergasten” op de Nederlandse televisie weten welke zes gasten ze dit seizoen op zondagen voorgeschoteld krijgen. De VPRO maakte zaterdag de naam van de zesde en laatste zomergast bekend: psychotherapeut en schrijver Esther Perel, dochter van Poolse Holocaust-overlevenden. “De boeken van Perel haalden de bestsellerlijst van The New York Times. In haar werk onderzoekt ze het spanningsveld tussen liefde en lust en kijkt ze met een confronterende maar empathische blik naar de schijnbaar tegenstrijdige menselijke behoefte aan veiligheid en vrijheid”, aldus de omroep.
Theatermaker Romana Vrede is de eerste zomergast op 29 juli. Voetbalcoach Louis van Gaal is op 5 augustus de tweede. In de weken daarna schuiven respectievelijk internetpionier Marleen Stikker, schrijver Pieter Waterdrinker, de Nederlandse minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) en Perel aan.
VPRO’s Zomergasten op NPO 2 wordt voor het tweede opeenvolgende jaar gepresenteerd door Janine Abbring. Zij praat zes lange zondagavonden met haar gasten aan de hand van fragmenten die ze voor de televisieavond hebben uitgekozen.

bron: Belga