Alain Nimegeers – MR zal gepaste juridische stappen nemen indien overtredingen worden vastgesteld

De MR zal gepaste juridische stappen nemen indien blijkt dat voormalig Brussels gemeenteraadslid voor de Franstalige liberale partij Alain Nimegeers zich schuldig heeft gemaakt aan frauduleuze praktijken of feiten van oplichting. Zo reageert eerste schepen van de stad Brussel Alain Courtois zaterdagavond op het nieuws dat Nimegeers een sans-papiers een verblijfsvergunning beloofd zou hebben in ruil voor 3.000 euro. In een reactie aan RTBF, dat het nieuws naar buiten bracht, zei Nimegeers dat hij de sans-papiers in kwestie wel ontmoet heeft, maar nooit geld heeft gevraagd of heeft ontvangen.
Volgens Nimegeers zijn de sommen waarvan sprake in een gesprek dat door de sans-papiers is opgenomen, “gelijkaardig aan geldbedragen die soms gebruikt worden om een verkiezingscampagne te financieren”, geld dat hij altijd terugbetaalt. “De sans-papiers heeft het misschien fout begrepen, of misschien zijn elders andere dingen gezegd geweest.” Nimegeers laat nog weten dat hij duidelijkheid wil scheppen in deze “ernstige zaak”.
Nimegeers moest in mei ontslag nemen uit de gemeenteraad na zijn verhuis naar Wallonië. Hij werd oorspronkelijk verkozen als lid van FDF, alvorens in 2013 naar de MR over te stappen. Volgens de persdienst van Courtois nam Nimegeers enkele maanden geleden ontslag uit de MR, en zetelde hij op het einde als onafhankelijke in de Brusselse gemeenteraad.

bron: Belga