WK 2018 – “Dit maak je maar één of twee keer in je carrière mee”

WK 2018 - "Dit maak je maar één of twee keer in je carrière mee"

Op een voor hem nochtans ongewone positie, speelde Kevin De Bruyne vrijdagavond in Kazan in de kwartfinale tegen Brazilië veruit zijn beste wedstrijd van het toernooi. Met ook nog de tweede Belgische treffer achter zijn naam kroonde hij zich dan ook tot Man van de Match. “Dit maak je maar één of twee keer in je carrière mee”, vertelde KDB na afloop. “We zijn heel trots dat we bij de laatste vier zitten en nu moeten we er alles aan doen om ook tegen Frankrijk te winnen. De ogen van de hele wereld zijn op ons gericht. Als je zo dichtbij komt, wil je ook die finale. Ik hoop nu veel beelden van de fans in België te zien, want daar doe je het toch voor. Daar kan ik van genieten.”
Met Frankrijk wacht er nu wel voor de tweede wedstrijd op rij een bijzonder lastige tegenstander. “In de halve finales zitten geen zwakke ploegen. Het komt dan op de details aan, de verschillen zijn minimaal. We moeten er nu alles aan doen om fysiek en mentaal klaar te zijn. Frankrijk is een buitengewoon sterk team, maar ik denk dat wij onze voet ernaast kunnen zetten.”
Tegen Brazilië bleek het tactische recept van bondscoach Roberto Martinez nog maar eens het juiste. De Bruyne startte zo wel als derde aanvaller in een 4-3-3, in een voor hem ongewone positie. “In de eerste helft waren we heel goed, Brazilië wist echt niet wat te doen. Na de pauze stuurde de Braziliaanse bondscoach bij. Na die 1-2 was het een karaktertest in het laatste kwartier, maar iedereen heeft negentig minuten moeten knokken om deze wedstrijd te winnen. Ik zal altijd de eerste zijn om tot de laatste minuut te vechten, het maakt niet uit op welke positie ik sta. Ik doe wat ik moet doen om het team te laten winnen. Ik probeer het spel zoveel mogelijk te managen, de spelers ook eens te laten relaxen aan de bal. Soms willen we een beetje te snel gaan en dan probeer ik rust te brengen”, eindigde De Bruyne.

.

bron: Belga