WK 2018 - "De moeilijke weg? Er is maar één weg: die naar de finale"

Euforie heerste bij de Rode Duivels na de onwaarschijnlijke overwinning tegen Brazilië (1-2) van vrijdag. Thibaut Courtois was na afloop van de wedstrijd vol lof voor zijn team. "Dit is een fantastische prestatie van ons," verklaarde de doelman na de wedstrijd. "We hebben geweldig goed gespeeld, vooral in de eerste helft. Alles klopte. Ze hadden het moeilijk met onze tegenaanvallen. Twee keer scoorden we na een goede tegenaanval want de corner die aan het tweede doelpunt voorafging was een gevolg van een counter. We stonden ook heel goed te verdedigen.

Brazilië kwam in de tweede helft nog enkele keren dicht bij de gelijkmaker, maar de Rode Duivels bleven tot op het einde van de wedstrijd geconcentreerd. Courtois liet zich opmerken met een wereldredding. "In de tweede helft kregen we het iets moeilijker. Natuurlijk omdat Brazilië offensief heel sterk is. We hebben de klus geklaard met enkele goede reddingen."

Na de overwinning tegen Engeland eindigde België als groepsleider in de kolom met de zwaardere tegenstanders. Met Brazilië schakelde België een van de topfavorieten uit. In de halve finales wacht Frankrijk. "We wilden hier blijven tot het einde. Iedereen sprak over de moeilijke weg. Er is maar één weg en dat is die naar de finale," besloot Courtois.