Wimbledon – Van Uytvanck neemt het op tegen Kontaveit: “Ik zou graag de tweede week halen”

Wimbledon - Van Uytvanck neemt het op tegen Kontaveit: "Ik zou graag de tweede week halen"

“Ik zou graag de tweede week halen hier op Wimbledon, en ik ga er alles aan doen om dat waar te maken”, zei Alison Van Uytvanck (WTA-47) vrijdag. De Belgische neemt het na haar verrassende zege tegen Garbine Muguruza (WTA-3) zaterdag in de derde ronde op tegen de Estse Anett Kontaveit (WTA-27). Een zege zou haar voor het eerst in de achtste finales op Wimbledon brengen. De 22-jarige Kontaveit versloeg in de tweede ronde de Amerikaanse Jennifer Brady (WTA-74) met 6-2 en 7-6 (7/4). “Ik wist zelfs niet dat ik tegen haar moest spelen”, zei Van Uytvanck. “Ik bekijk het match per match. Ze is een heel goede speelster. Ze slaat goed op, ze speelt de bal goed diep en ze speelt heel agressief. Ze heeft tot nu toe nog niet enorm goed gespeeld op Wimbledon, maar ik denk niet dat dat betekent dat gras haar niet ligt als ondergrond. Anders stond ze nu niet in de derde ronde. Ik verwacht een wedstrijd die te vergelijken is met die tegen Muguruza, maar ik denk dat ik het haar moeilijk kan maken met de variatie in mijn spel.”
Na de euforie van de zege tegen Muguruza, is de uitdaging zijn om te bevestigen. Vaak volgt op een grote overwinning een fase van decompressie, waardoor het niet altijd makkelijk is om hetzelfde niveau te halen. In elk geval begint Van Uytvanck vol vertrouwen aan de wedstrijd tegen Kontaveit.
“Ik heb de laatste maanden hard gewerkt en ik ben blij dat ik mijn spel durf spelen”, aldus Van Uytvanck. “Ik heb het gevoel dat het niveau van het vrouwentennis vlakker is geworden is en dat iedereen iedereen kan verslaan op een goede dag. Dat geldt ook voor mij. Ik heb al eens de kwartfinales gehaald op Roland-Garros, dat neemt niemand me nog af, maar dit is een ander toernooi. Ik speel met vertrouwen en ik presteer de laatste tijd goed. Ik ga er alles aan doen om top te zijn tegen Kontaveit en zo ver mogelijk te geraken.”

.

bron: Belga