Weerbericht: nog een week lang blijft het zonnig en meestal droog

Weerbericht: nog een week lang blijft het zonnig en meestal droog

In aanloop naar de kwartfinale van het WK Voetbal, waarin België het om 20 uur opneemt tegen Brazilië, is het in heel het land meestal zonnig. Vanaf de kust kunnen nog enkele hoge wolkenvelden het land binnentrekken. Hier en daar wordt wat stapelbewolking gevormd, maar enkel in Hoog-België kan lokaal wat gedruppel vallen. De maxima liggen tussen 21 en 23 graden aan zee en in de Ardennen, en tussen 24 en lokaal 29 graden elders. Dat meldt het KMI. Vanavond en -nacht wordt het op de meeste plaatsen helder. In het tweede deel van de nacht kan er in het westen van het land lokaal nevel gevormd worden, bij minima van 12 graden in de Hoge Venen tot 16 graden aan zee.

Morgen begint zonnig met, vooral in het westen, hier en daar wat nevel. Gaandeweg verschijnen in het binnenland wat onschuldige stapelwolken, aan zee blijft het helder. De temperaturen stijgen tot zo’n 22 graden in de Ardennen, rond 27 of 28 graden in het centrum en tot 29 graden in de Kempen.Ook op zondag krijgen we opnieuw overal droog en zonnig weer. De maxima liggen rond 23 graden aan zee, 23 à 26 graden in de Ardennen en tot 26 of 28 graden in het centrum van het land.

Maandag en dinsdag zorgt de passage van een vochtige en licht onstabiele luchtmassa voor meer bewolking, met af en toe een bui, vooral dan in het oosten van het land. Het wordt ook minder warm, met maxima tussen 19 en 25 graden.

Van woensdag tot vrijdag zal de verhoogde luchtdruk nabij de Britse Eilanden onze atmosfeer opnieuw stabiliseren. We verwachten droog en overwegend zonnig weer met maxima tussen 25 en 27 graden in het centrum van het land.

bron: Belga