Vrijdamiddag al grote drukte op Vlaamse snelwegen

Vrijdamiddag al grote drukte op Vlaamse snelwegen

Het is vanmiddag al behoorlijk druk op de Vlaamse snelwegen. Volgens de gegevens van het Vlaamse Verkeerscentrum stond er rond 13.30 uur alles samen zowat 120 kilometer file op de hoofdwegen. Vooral rond Antwerpen en Brussel is er duidelijk hinder. “Op vrijdagen zien we sowieso wel dat de avondspits drukker is en al vroeger begint. Maar deze keer is hij wel heel stevig”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. In de omgeving van Antwerpen is het vrijdag kort na de middag erg druk op de Ring, op de E19 vanuit Breda, op de E313 vanuit Limburg en op de E17 richting Kennedytunnel. Ook op de E40 tussen Gent en Brussel is het druk in de richting van de hoofdstad, als gevolg van een ongeval ter hoogte van Ternat.

Dat de avondspits deze keer forser is dan op andere vrijdagen, wordt onder meer toegeschreven aan de start van het bouwverlof en aan het zomerweer. Bovendien is in een deel van Nederland ook de zomervakantie van start gegaan. “In de regio rond Antwerpen zijn al heel wat Nederlandse nummerplaten te zien. Dat verklaart ook de huidige drukte op de E19 vanuit het noorden”, aldus Bruyninckx.

De Mobiliteitsorganisatie VAB had eerder al gewaarschuwd voor een extra drukke spits vanavond. Daarbij werd ook rekening gehouden met extra drukte door mensen die op tijd thuis willen zijn voor de wedstrijd tussen België en Brazilië op het WK voetbal. Maar van zo’n Rode Duivels-effect is voorlopig nog niets te merken, zegt het Vlaams Verkeerscentrum. “Omdat die wedstrijd pas om 20 uur begint, denken we dat het effect daarvan wel zal meevallen”, zegt Bruyninckx daarover.

bron: Belga