Voor ex-bondscoach Scolari zal Neymar nooit aan Pele kunnen tippen

Voor ex-bondscoach Scolari zal Neymar nooit aan Pele kunnen tippen
Voor ex-bondscoach Scolari zal Neymar nooit aan Pele kunnen tippen

Ook al slaagt Neymar er binnenkort in Brazilië een zesde wereldtitel te schenken, hij zal altijd in de schaduw van Pele blijven staan. Dat meent althans Luis Felipe Scolari, die de Goddelijke Kanaries in 2002 naar hun voorlopig laatste WK-titel loodste.

“In Brazilië weten we wie Neymar is en wie Pele is. We weten dat er maar een Pele is en dat er nooit meer een tweede komt. Een speler kan heel goed zijn, spectaculair zelfs, maar hij zal nooit zoals Pele zijn want die heeft geen erfgenaam. Niemand zal ooit aan hem kunnen tippen”, laat Scolari optekenen in de Spaanse krant El Mundo.

Pele was amper 17 toen hij in 1958 voor het eerst met Brazilië wereldkampioen werd. Daarna volgden nog triomfen in 1962 en 1970. De voormalige aanvaller, 77 inmiddels, is de enige speler met drie wereldtitels op zijn erelijst.

De 26-jarige Neymar kon vooralsnog niet schitteren op het WK. Vier jaar geleden eindigde zijn toernooi in de kwartfinale toen hij tegen Colombia een kniestoot in de rug kreeg. Hij stond daarom niet op het veld tijdens de legendarische 1-7 pandoering die Brazilië voor eigen publiek in Belo Horizonte kreeg in de halve finale tegen Duitsland. Vrijdagavond neemt Neymar het met Brazilië in de kwartfinale van het WK in Rusland op tegen de Rode Duivels.

Scolari, 69, vraagt zich tevens af of Neymar er wel goed aan deed Barcelona vorige zomer te ruilen voor PSG. “Bij Barcelona evolueerde hij heel erg en haalde hij bijna het niveau van Messi en Ronaldo. Maar daar geraken is een werk van lange adem. Hij zit op de juiste weg maar hij heeft nog tijd nodig. Misschien kan hij hen binnen een of twee jaar bijbenen.”

bron: Belga