Nieuwe Vlaams-Nederlandse regeringstop op 5 november

Nieuwe Vlaams-Nederlandse regeringstop op 5 november

Vlaams minister-president Geert Bourgeois heeft vandaag een bezoek gebracht aan zijn Nederlandse ambtsgenoot Mark Rutte. De twee hebben onder meer gesproken over de organisatie van een nieuwe Vlaams-Nederlandse regeringstop op maandag 5 november. Die tweejaarlijkse regeringstop moet de samenwerking en de banden tussen Vlaanderen en Nederland versterken. De twee hadden een gesprek in ‘het Torentje’, de werkplek van de minister-president van Nederland.

Bourgeois en Rutte zijn geen vreemden voor elkaar. Na een kennismakingsbezoek in 2014 gingen Bourgeois en Rutte in 2015 nog samen op handelsmissie naar Atlanta (VS). En eind 2016 organiseerden Vlaanderen en Nederland nog een gezamenlijke regeringstop in Gent. Op die top stond de fusie van de havens van Gent en Zeeland centraal, maar werden ook tal van samenwerkingsprojecten gelanceerd.

Op maandag 5 november volgt een nieuwe editie, ditmaal in de abdij van Middelburg (Zeeland). Bedoeling is om dan een stand van zaken op te maken van de lopende samenwerkingsprojecten. Als het van Bourgeois afhangt, zal er daarbij de nodige aandacht zijn voor cultuur, onderwijs, energie-transitie en de versterking van de verkeerscorridors.

Bourgeois en Rutte hadden het in hun gesprek verder over de toekomst van de EU en de nood aan samenwerking voor het opvangen van de impact van de Brexit.

bron: Belga