NAVO-baas wenst Rode Duivels geluk voor kwartfinale tegen Brazilië

NAVO-baas wenst Rode Duivels geluk voor kwartfinale tegen Brazilië
NAVO-baas wenst Rode Duivels geluk voor kwartfinale tegen Brazilië

Jens Stoltenberg, de secretaris-generaal van de NAVO, wenst de Rode Duivels geluk voor hun kwartfinale op het wereldkampioenschap voetbal, vanavond in het Russische Kazan. Stoltenberg is blij dat in elke kwartfinale één NAVO-lid vertegenwoordigd is. Naast België zijn dat Frankrijk, Engeland (eigenlijk is het Verenigd Koninkrijk NAVO-lid) en Kroatië. Zweden is bovendien een partner van de verdragsorganisatie. “Ik wens de Rode Duivels geluk”, aldus Stoltenberg vandaag in een gesprek met Belga. “Ik zag hen spelen tegen Noorwegen, waarvan ik afkomstig ben. Noorwegen verloor toen in Brussel, enkele jaren geleden.” Op 5 juni 2016 wonnen de Rode Duivels met 3-2 van Noorwegen, hun uitwuifwedstrijd voor het EK in Frankrijk.

Het WK vindt plaats in Rusland. Zeker één halve finale wordt gespeeld tijdens de NAVO-top in Brussel, op 11 en 12 juli, waar onder andere de spanningen met Rusland ter sprake zullen komen.

Stoltenberg vindt dat sport en voetbal mensen bij elkaar brengen en het wederzijds begrip tussen mensen van verschillende naties en culturen versterken. “Daarom geloof ik ook dat sport een rol kan spelen in het verminderen van spanningen en het opbouwen van vertrouwen tussen mensen. Dat is goed voor vrede en stabiliteit.”

De NAVO-baas wees er ook op dat in elke kwartfinale één bondgenoot aanwezig is. “Voetbal is geen politiek, maar het is natuurlijk leuk om secretaris-generaal van de NAVO te zijn, wetende dat we in alle vier de kwartfinales aanwezig zijn.”

Hij wenst alle ploegen nog geluk. “Ik kijk ernaar uit om minstens enkele wedstrijden te zien”, aldus nog de secretaris-generaal.

Bron: Belga