Chinese tegenmaatregelen zijn in voege getreden

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Chinese maatregelen tegen de Amerikaanse invoerheffingen zijn in voege getreden. Dat meldt het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag tijdens een persbriefing in Peking. Op de vraag hoeveel Amerikaanse producten getroffen worden en over welke producten het gaat, gaf de woordvoerder geen antwoord. Woordvoerder Lu Kang verklaarde dat Chinese heffingen in voege zijn getreden nadat de VS "oneerlijke heffingen" invoerden op Chinese producten. Ook liet de woordvoerder weten dat "hegemonische acties rond handel van beide kanten niet succesvol zullen zijn". Er kwam geen duidelijk antwoord op de vraag of China en de VS een gesprek zullen aangaan over het handelsdispuut.

Sinds middernacht (tijd in Washington) gelden heffingen van 25 pct op de invoer van Chinese producten, goed voor een bedrag van 34 miljard dollar (29 miljard euro). China kondigde al in juni aan dat het tegenmaatregelen zou nemen.

Volgens de staatskrant China Daily zouden extra heffingen ingevoerd worden op 545 producten, ter waarde van 34 miljard dollar (29 miljard euro), op onder meer landbouwproducten, voertuigen en aquatische producten.

bron: Belga