Aantal doden bij ontploffing vuurwerkfabriek Mexico loopt op tot 24

Aantal doden bij ontploffing vuurwerkfabriek Mexico loopt op tot 24

Bij de ontploffing in een Mexicaanse vuurwerkfabriek gisteren zijn minstens 24 mensen omgekomen en 49 anderen gewond geraakt, onder wie politieagenten en brandweerlieden. Dat melden de gerechtelijke autoriteiten. “We tellen 24 doden: 17 ter plaatse en 7 in de ziekenhuizen”, aldus het lokale parket. De 49 gewonden werden naar verschillende ziekenhuizen overgebracht. Onder de doden bevinden zich vier brandweerlieden en vijf politieagenten. Ook kwam één minderjarige om het leven.

In de vuurwerkfabriek in Tultepec, in de deelstaat Mexico, vonden verschillende ontploffingen plaats. De eerste gebeurde rond 09.30 uur. Toen de brandweer en de politie ter plaatse kwamen, sloeg het vuur over op andere plaatsen, wat nog meer ontploffingen veroorzaakte. Door de explosies raakten ook naburige gebouwen beschadigd.

Tultepec staat bekend om zijn vuurwerkindustrie. Het vuurwerk wordt vervaardigd in geïmproviseerde werkplaatsen waar regelmatig explosies plaatsvinden. Eind 2016 vielen in Tultepec meer dan veertig doden bij een explosie op een vuurwerkmarkt. Vorige maand kwamen zeven mensen om bij een ontploffing in een vuurwerkatelier in dezelfde stad.

bron: Belga