Zuid-Afrikaanse stropers eindigen als leeuwenvoer

leeuwen

Tenminste twee stropers zijn om het leven gekomen toen ze werden aangevallen door een groep leeuwen in het Zuid-Afrikaanse Sibuya Game-reservaat. Mogelijk zou het zelfs om drie slachtoffers gaan, maar dat is moeilijk te achterhalen aangezien er weinig van de mannen is overgebleven.

Nick Fox, de eigenaar van het wildpark, deelde zijn verhaal met de Zuid-Afrikaanse krant The Herald nadat er eerder deze week menselijke resten in zijn park werden aangetroffen. Op de plek waar de lichamen werden gevonden trof de politie tevens een jachtgeweer met een geluidsdemper, een bijl en kniptang aan.

Menselijke resten“Als we kijken naar de schoenen en voorwerpen die op de plek werden gevonden, weet ik zeker dat er twee – misschien drie stropers – om het leven zijn gekomen. De menselijke resten waren verspreid over een groot gebied waardoor het lastig was om alle bewijsstukken bij elkaar te krijgen”, aldus Fox.

De parkbeheerder voegde hieraan toe dat er in de nacht van zondag op maandag een groep stropers binnen was gedrongen in het park. Die werden ontdekt door een waakhond op patrouille. Op donderdagmiddag werden de medewerkers van het reservaat gealarmeerd toen er een hoofd zonder romp was gevonden in de nabijheid van een groep leeuwen.

Neushoorns

Na deze melding haaste een anti-stroperseenheid zich naar de locatie waar het menselijke hoofd was ontdekt. “Omdat de leeuwen te dicht waren en de eenheid de wagen niet kon verlaten, konden ze de menselijke resten niet onderzoeken. Ze zagen vanuit de auto wel een jachtgeweer, brood, bloedsporen en menselijke resten op de grond liggen”, vertelt Fox. De mannen hebben geen schijn van kans gehad tegen de grote katachtigen. Waarschijnlijk zijn ze in een hinderlaag gelopen.

neushoorns

Volgens de beheerder waren de stropers op zoek naar neushoorns gezien de gereedschappen die ze meevoerden. Waarschijnlijk wilden ze met de bijl de hoorn van dit met uitsterven bedreigde dier afhakken. Op de zwarte markt leveren deze hoorns zeer hoge bedragen op. Helaas voor hen ging dit plannetje niet voor en veranderden de jagers in prooi.

Rouwig is de parkbeheerder niet om de onbesuisde actie van de leeuwen. Hij is vooral blij dat de neushoorns veilig zijn. De leeuwen waren niet bereikbaar voor commentaar op het voorval.

Bron: Metro Nederland