VAB voorspelt door vakantie en voetbal veel verkeer vrijdagavond

VAB voorspelt door vakantie en voetbal veel verkeer vrijdagavond

Mobiliteitsorganisatie VAB verwacht morgenavond een zeer drukke avondspits door een samenloop van gebeurtenissen. De start van het bouwverlof, de vakantie in Zuid-Nederland, het mooie weer én match van de Rode Duivels (kwartfinale tegen Brazilië) vallen namelijk. VAB voorspelde eerder al dat dit weekend één van de drukste vertrekweekends van de Belgen is, doordat het bouwverlof begint in een groot deel van het land. In combinatie met het vakantiebegin in Zuid-Nederland, die meteen na hun vertrek al door ons land rijden, zorgt dat al voor extra drukte op onze wegen.

Maar met het mooie weer dat voorspeld wordt, waardoor vele mensen zich ook recreatief zullen verplaatsen richting Kust, én de wedstrijd van de Rode Duivels, verwacht VAB een zeer zware avondspits rond Antwerpen en Brussel en op de wegen richting Kust en Ardennen.

“Aan de start van een vakantie zien we steeds vaker dat de verkeersdrukte al op vrijdagmiddag begint, doordat vele mensen vrijdags vroeger stoppen met werken. De avondspits zal ook langer aanhouden dan normaal”, aldus VAB.

De afgelopen wedstrijden van de Rode Duivels was al duidelijk dat ook mensen zich ook met de auto verplaatsen om samen naar de wedstrijd te gaan kijken. Vlak voor een wedstrijd én nadien is er op de VAB-Alarmcentrale telkens een stijging van 40 tot 55 procent in het aantal oproepen op te merken, ten opzichte van een gemiddelde dag. Tijdens een wedstrijd valt het autoverkeer dan weer stil en is het telkens opvallend rustig op de VAB-Alarmcentrale.

Gezien de sowieso al drukke avondspits die vrijdag verwacht wordt, raadt VAB voetballiefhebbers aan om de auto aan de kant te laten staan en voor een alternatief te kiezen.

bron: Belga