Romelu Lukaku: "Brazilië is defensief misschien te pakken"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Romelu Lukaku heeft vandaag, een dag voor de kwartfinale van de Rode Duivels in Kazan tegen Brazilië, de internationale pers toegesproken. De Manchester United-spits gaf mee dat hij dacht dat de Brazilianen achterin te pakken zijn. "Tenminste als we offensief kunnen variëren", liet Lukaku optekenen. "We spelen tegen de favoriet vrijdag, één van de beste teams ter wereld", stak Lukaku van wal. "Het wordt een goede test voor ons team. We kunnen laten zien wat we waard zijn. We hebben genoeg kwaliteit om het verschil te maken. We moesten in de wedstrijd tegen Japan vechten tot de laatste snik. Dat is een boodschap die ik de jongens ook heb meegegeven, blijven vechten. De laatste goal was heel mooi. Ik ben niet egoïstisch, indien een andere speler beter geplaatst is, speel ik hem af of laat ik hem door. Ik hoop dat deze instelling ons ver brengt."

Brazilië presenteert zich als de topfavoriet voor de wereldtitel. Toch ziet Lukaku absoluut mogelijkheden, vooral defensief. "Brazilië heeft niet echt zwakke punten. Ze hebben voorin vier spelers die het verschil kunnen maken. Verdedigend zijn ze misschien wel te pakken, als we variëren. Drie van de vier verdedigers zijn heel ervaren spelers. We zullen offensief moeten variëren, daar hebben we de voorbije dagen op getraind. We zijn er klaar voor."

Lukaku kwam ook nog even terug op de groepsfase, waarin de Rode Duivels de groepswinst pakten ten koste van Engeland. De Engelsen lijken door die tweede plaats - op papier - een makkelijkere weg naar de finale te hebben. "Ik ben het er niet mee eens dat we tweede moesten worden in de groep", counterde Lukaku. "Kijk naar het EK, toen hadden we een vergelijkbare route tot de finale met die die Engeland nu heeft. Dat is ons toen ook niet gelukt. Tegen Brazilië kunnen we echt laten zien waar we staan."

bron: Belga