Roberto Martinez heeft met Rode Duivels "twee jaar naar deze wedstrijd toegewerkt"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Voor de Rode Duivels volgt morgen de wedstrijd van de waarheid in de kwartfinales tegen Brazilië. De ultieme test tegen de WK-favoriet, pas nadien kan de balans van de ploeg opgemaakt worden. "We hebben twee jaar naar deze wedstrijd toegewerkt", vertelde Roberto Martinez in Kazan. De clash met de vijfvoudige wereldkampioen kondigt zich als bijzonder lastig aan, maar het vertrouwen in de spelersgroep is groot. De mirakelzege tegen Japan gaf daar nog een boost aan. "Dit is de enige wedstrijd waarvoor je als speler geen extra motivatie nodig hebt. We weten waarom we hier zijn, hoe hard we gewerkt hebben in die twee jaar. Het is een belangrijke wedstrijd, maar ik denk dat de spelers er klaar voor zijn om zichzelf te zijn. We zijn gegroeid op dit toernooi, de signalen zijn positief. We zijn er zo klaar voor als we ooit kunnen zijn. Nu moeten we onszelf zijn", verwoordde de bondscoach het gevoel in de spelersgroep.

"Onszelf zijn", het wijst op een hoog zelfbewustzijn in de groep. De Rode Duivels zullen de Brazilianen dan ook in de ogen kijken zoals ze zijn: een aanvallend en tactisch flexibel team met goesting in meer, waarin elke speler zijn rol heeft en de invallers het verschil kunnen maken. "Op het WK kan je niet alleen rekenen op elf spelers, iedereen is bij ons al in de basis gestart. Dat is een voordeel, want die eerste wedstrijd op een WK is altijd moeilijk en je moet daar als speler door. Iedereen is nu klaar om bij te dragen, tegen Japan hadden de invallers meteen een impact. We kunnen onze spelers op verschillende manieren gebruiken, in meerdere aanvallende systemen."

Er circuleren al een tijdje geruchten dat Martinez na het WK als bondscoach van Spanje aan de slag zou gaan. De vraag werd dan ook gesteld tijdens het persmoment. "Ik begrijp dat je die vraag moet stellen. Dat is je job als journalist en je moet het doen. Maar we zitten in een kwartfinale op een WK tegen Brazilië en die wedstrijd is het enige dat me bezighoudt."

bron: Belga