FIFA keurt “insinuaties” Maradona af

FIFA keurt
FIFA keurt "insinuaties" Maradona af

De Wereldvoetbalbond (FIFA) heeft de “insinuaties” van de Argentijnse voetballegende Diego Maradona over de ref van de achtste finale Colombia-Engeland verworpen. Op de Venezolaanse tv had Maradona verklaard dat de Colombianen het slachtoffer waren van “een monumentale diefstal”. Hij legde de schuld van de Colombiaanse uitschakeling bij de Amerikaanse scheidsrechter Mark Geiger. Maradona kon niet leven met onder meer de strafschop voor de Engelsen na een overtreding van Carlos Sanchez op Harry Kane. Verder stelde ‘Pluisje’ dat de oude FIFA met zijn truken nog steeds bestaat.

“De FIFA betreurt het zulke verklaringen te moeten lezen van een speler die meegeschreven heeft aan de geschiedenis van onze sport”, zo klinkt het bij de Wereldvoetbalbond. “De commentaren en insinuaties zijn geheel ongegrond en ongepast.” De FIFA veroordeelt stellig “de kritiek op de prestaties van de scheidsrechters, die als positief worden beschouwd”, gezien de inzet van de wedstrijd.

De Three Lions plaatsten zich voor de kwartfinales na strafschoppen (4-3). Na de reguliere speeltijd en de verlengingen gaf het scorebord 1-1 aan.

Bron: Belga