Braziliaans bondscoach Tite: “Mijn team kan op elk moment scoren”

Braziliaans bondscoach Tite:
Braziliaans bondscoach Tite: "Mijn team kan op elk moment scoren"

De Braziliaanse bondscoach Tite heeft vooruitgeblikt naar de kwartfinale van de Seleçao, morgen in Kazan (om 20u00) tegen de Rode Duivels. Tite rekent op de “polyvalentie” van zijn spelers tegen de Rode Duivels, “een offensief sterke ploeg”. “Ik verwacht een fantastische wedstrijd tussen twee teams die geweldig voetbal brengen, elk met hun eigen kwaliteiten”, liet hij optekenen. Tite onderlijnde de grote creativiteit binnen het Belgische team, maar zag ook zijn eigen elftal progressie boeken. “Mijn groep blijft maar groeien, dat hebben jullie gezien tijdens de laatste matchen. Dat is het belangrijkste voor mij. Ik zie het als een persoonlijke uitdaging hen beter te maken. Elke dag opnieuw. Als ons dat toestaat beter te spelen dan de tegenstander, des te beter. Dat is de manier van voetballen die ik verkies. Maar je wint ook wedstrijden met slecht spel. België is immers een elftal met veel kwaliteiten.”

Brazilië rekent al het hele toernooi op een sterke defensie. Vooraan kan het elk moment scoren. “Dat is de kracht van ons team. Ik heb veel polyvalente spelers, die op diverse manieren kunnen scoren. We kunnen op de tegenaanval spelen, in een snelle omschakeling. Snelheid is één van de karakteristieken van ons team. Een andere kwaliteit is de dribbel. Douglas Costa, Neymar, Gabriel Jesus en Willian zijn allen sterk in een één-tegen-één-situatie en weten hoe de kleinste ruimtes te benutten.”

Brazilië moet morgen de geschorste Casemiro missen. Linksachter Marcelo zit na een lumbago wel opnieuw in de selectie. Hij vervangt waarschijnlijk opnieuw Filipe Luis, die hem verving tegen Servië en Mexico. Gabriel Jesus lijkt voorin opnieuw de voorkeur te genieten boven Roberto Firmino.

“We zullen mentaal sterk moeten zijn en erg geconcentreerd”, besloot Tite. “Dat zijn twee erg belangrijke zaken om te respecteren. Ik hoop ook niet dat het op strafschoppen uitdraait. Dat zou geen einde van een wedstrijd mogen zijn. We moeten een andere manier vinden, al weet ik ook niet meteen wat.” De Brazilianen trainden vervolgens een eerste en laatste keer op het veld van Kazan.

bron: Belga