De beste plekjes voor een zakenlunch in Brussel

Nu de zomervakantie begonnen is, kunnen we eindelijk op adem komen. Het uitgelezen moment om de culinaire omgeving van je Brusselse kantoor te verkennen, voor een zakenlunch of een gezellig etentje met collega's.
door
Janne
Leestijd 1 min.

Foodtrucks

Noordzee

Als jij niet tot de Noordzee komt, dan komt de Noordzee toch gewoon naar Brussel? Visbar Noordzee is een bekend begrip en een geliefd plekje om oesters, garnaalkroketten en ander heerlijks uit de zee te degusteren. Je kan smullen in het centrum of in de Europese wijk.

Adres: Sint-Katelijnestraat 45, 1000 Brussel

           Luxemburgstraat 62-64, 1000 Brussel

Frunch

Facebook Frunch

Tot 31 augustus kan je elke vrijdagmiddag met je collega's genieten van een lunch met foodtrucks, live muziek en een bar met strandstoelen. Nieuw dit jaar is de Frunch Membercard, waarmee je korting krijgt op eten en drinken, maar ook musea.

Adres: Koningsplein, 1000 Brussel

Wereldkeuken

Beli (Libanees)

Facebook Beli

Beli is een hip Libanees restaurant aan de rand van de Marollen. Wij raden de mezze aan. Met je collega's of zakenrelaties deel je verschillende gerechten, zoals rundvleestartaar of auberginekaviaar. Heel bevorderlijk voor de sfeer! Je kan Beli trouwens ook inschakelen voor catering tijdens vergaderingen of recepties.

Adres: Joseph Stevensstraat 11, 1000 Brussel

Nuovo Rosso (Italiaans)

Als de warme temperaturen jouw honger niet doen stillen en je je in het zuiden van Italië wilt wanen, dan is Nuovo Rosso iets voor jou. Je proeft er van de authentieke Italiaanse keuken: genereuze porties verse pasta afgewerkt met de fijnste producten. Dat merk je achteraf op de weegschaal, maar niet aan je portefeuille. Het restaurant biedt interessante lunchformules.

Adres: Bosquetstraat 62, 1060 Sint-Gillis

Healthy

TICH

Facebook TICH

In een gestroomlijnd interieur serveert TICH je een vegan lunch met weinig zout en suiker, zoals salades, toasts en glutenvrije cakes. Alle producten zijn vers en de bediening is snel. Aan een toog aan het raam kan je naar de voorbijgangers kijken of je nestelt je gezellig in de fauteuils. TICH ligt op wandelafstand van de kantoren rond Brussel-Centraal en de Naamsepoort.

Adres: Naamsestraat 25, 1000 Brussel

Chyl

Chyl ligt in een prachtig pand vlak bij de Louizalaan, waar je je zakenrelaties graag mee naartoe zal nemen. Je eet er vegetarische, veganistische en glutenvrije gerechten die niet misstaan op je Instagramprofiel. Deze lunchspot heeft bovendien een rustig terras.

Adres: Belle-Vuestraat 62, 1000 Brussel