Yanina Wickmayer staat in derde ronde van Wimbledon

door
Belga
Leestijd 1 min.

Yanina Wickmayer (WTA 101) heeft zich vandaag geplaatst voor de derde ronde (1/16e finales) van Wimbledon. Ze versloeg de Duitse Andrea Petkovic (WTA 95) in twee sets. Het werd op court zeventien 6-4, 6-3. De wedstrijd duurde 1 uur en 15 minuten.

Wickmayer (28) en Petkovic (30) stonden voor de derde keer tegenover elkaar. In 2014 won en verloor 'Wicky' van de Duitse. Op het gras in Rosmalen was Petkovic de beste (6-2, 6-4), op hardcourt in Doha bleek Wickmayer de betere (6-4, 6-4).

In haar volgende wedstrijd neemt Wickmayer het op tegen de Zweedse Rebecca Peterson (WTA 78) of de Kroatische Donna Vekic (WTA 55). Bij winst staat ze in de achtste finales en evenaart ze haar beste resultaat op Wimbledon, dat dateert van 2011. Toen ging Wickmayer er in de vierde ronde uit tegen de latere winnares Petra Kvitova. Vorig jaar verloor Wickmayer op de All England Club in de tweede ronde tegen Garbine Muguruza (eveneens de latere winnares).

Elise Mertens (WTA 15), Kirsten Flipkens (WTA 45) en Alison Van Uytvanck (WTA 47) spelen hun wedstrijd van de tweede ronde pas donderdag.

bron: Belga