Wimbledon - Wedstrijd van Ruben Bemelmans tegen Amerikaan Isner onderbroken door regen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De wedstrijd tussen Ruben Bemelmans (ATP 104) en de Amerikaan John Isner (ATP 10) in de tweede ronde van Wimbledon is woensdagavond door regen onderbroken in de vijfde set. De partij wordt donderdag hervat. Bemelmans moest in de eerste set (6-1) ruim zijn meerdere erkennen in Isner. In de tweede set beet hij feller van zich af, maar de Amerikaan trok alsnog aan het langste eind (6-4). Set drie was dan toch de goeie voor Bemelmans, die na een tiebreak won (7-6 (8/6)). De Belg trok die lijn in de vierde set door (7-6 (7/3)) en stond ook in de vijfde met 4-3 aan de leiding, toen de match stilgelegd werd door regenweer. Donderdag wordt de strijd hervat.

In de derde ronde wacht voor de winnaar de Moldaviër Radu Albot (ATP 98). Die klopte in zijn wedstrijd van de tweede ronde de Sloveen Aljaz Bedene (ATP 71) in vijf sets: 6-2, 4-6, 7-6 (7/3), 5-7 en 6-3.

Bemelmans overleefde in Londen de kwalificaties. In de eerste ronde van de hoofdtabel werkte hij zich na een vijfsetter (7-5, 6-3, 4-6, 6-7 (0/7) en 8-6) voorbij de Amerikaan Steve Johnson (ATP 42). Het is voor onze landgenoot de zesde deelname aan het hoofdtoernooi op Wimbledon. Vorig jaar stuntte hij zich een weg naar de derde ronde.

bron: Belga