Wimbledon – Flipkens: “Gelukkig niet zo spannend als strafschoppenreeks van Engelsen”

Wimbledon - Flipkens: "Gelukkig niet zo spannend als strafschoppenreeks van Engelsen"

“Ik ben blij dat ik mijn goede vorm kon aanhouden”, reageert Kirsten Flipkens (WTA 45), die dinsdagavond met succes haar tiende Wimbledon aanvatte. Op court 14 versloeg de Kempense van 32 de Britse Heather Watson (WTA 111), zelf 26, met 6-4 en 7-5. Het was geen eenvoudige wedstrijd voor Flipkens, want ze moest bij 4-5 in de tweede set nog een setbal redden. “Ik wist dat het geen gezondheidswandeling zou worden, want ze weet hoe ze op gras moet spelen”, zei Flipkens. “Ik moest direct paraat zijn en alles ging goed tot 6-4, 3-0. Daarna werd ik iets te defensief, terwijl zij meer risico’s nam. Gelukkig was het niet zo spannend als de strafschoppenreeks van de Engelsen tegen Colombia. Ik kon zelfs niet meer door de gangen in de All England Club, zo was iedereen aan de schermen gekluisterd. Ik redde een setbal met een ace en kon nadien het verschil maken.”
Donderdag wacht in de tweede ronde een tegenstander van een ander kaliber. Flipkens neemt het dan op tegen Jelena Ostapenko (WTA 12), de winnares van Roland Garros in 2017. De Letse van 21, die ook op gras goed speelt, moest vorig jaar in de kwartfinale in Wimbledon pas haar meerdere erkennen in Venus Williams.
“Ze is een lastige klant. Zelfs op gras, mijn favoriete ondergrond, beschouw ik mezelf als outsider”, zegt Flipkens. “Dat wil niet zeggen dat ik niet van me af zal bijten. Ik moet haar kunnen ontregelen, door goed met mijn slice te variëren en te proberen om naar het net te komen.”

bron: Belga