Willian: "We zullen mentaal sterk moeten zijn tegen de Belgen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Brazilië keerde maandag na haar zege in de achtste finales van het WK tegen Mexico (2-0) terug van Moskou naar haar basiskamp in Sotsji. Daar bereidt de Seleçao haar kwartfinale van vrijdagavond (om 20u00) in Kazan tegen de Rode Duivels voor. "Het wordt een lastige match, net als alle duels op de Wereldbeker", stak Willian van wal. "België heeft ongetwijfeld ons spel bestudeerd, dat hebben wij ook gedaan bij hen. Ze hebben veel spelers die uitkomen in de Premier League, zelf ken ik ze dus al goed."

Willian is bij Chelsea een ploegmaat van Rode Duivels Thibaut Courtois, Eden Hazard en Michy Batshuayi. "Hazard is de centrale pion bij de Belgen", vervolgde de Braziliaanse rechtsbuiten. "Hij is één van de beste spelers ter wereld, maar blijft heel bescheiden. We komen goed overeen en het wordt voor het eerst dat we het tegen elkaar opnemen. Courtois is dan weer een erg sterke keeper, zonder echte zwakke punten. Het zal niet makkelijk worden te scoren tegen hem, maar we gaan er toch alles aan doen. We willen ons mentaal sterk tonen en geen tegentreffer incasseren."

Brazilië boekt doorheen het toernooi duidelijk vooruitgang, net als haar sterspeler Neymar. Vervelende factor vrijdag is wel de afwezigheid van verdedigende middenvelder Casemiro (Real Madrid), die geschorst is na twee gele kaarten. "Hij is een belangrijke speler voor ons en het wordt dan ook extra moeilijk tegen België", aldus Willian. "Maar we hebben andere kwaliteiten in het team om zijn afwezigheid te verdoezelen. Iedereen in ons team kan scoren, niet enkel Neymar en Coutinho. En iedereen speelt voor elkaar. We weten wat we moeten doen om de Belgen af te stoppen en hen kennen hun zwakke punten. Die zullen we aanvallen."

Marcelo wordt vrijdag weer terug in de basis verwacht. De linksachter sukkelde met een lumbago en miste daardoor de confrontatie met Mexico. Intussen heeft hij de training hernomen, net als Douglas Costa, die kampte met een spierblessure. Paulinho trainde vandaag niet. Hij werd behandeld aan een rugblessure, maar zal er zeker bij zijn tegen de Rode Duivels. Thiago Silva hield het bij een aantal lichte oefeningen.

bron: Belga