Twee personen wegens “onbekende substantie” opgenomen in ziekenhuis Salisbury

Twee personen wegens
Twee personen wegens "onbekende substantie" opgenomen in ziekenhuis Salisbury

In het Engelse graafschap Wiltshire zijn zaterdagavond twee personen opgenomen in het ziekenhuis nadat ze waren blootgesteld aan een “onbekende substantie” in Amesbury, ruim 10 kilometer ten noorden van Salisbury. Dat meldt de politie van Wiltshire. De twee patiënten verkeren in kritiek toestand in het ziekenhuis van Salisbury, waar op 4 maart nog de voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter Joelia werden vergiftigd. De hulpdiensten werden zaterdagavond opgeroepen naar een adres in Amesbury, waar ze een man en een vrouw – beiden in de veertig – bewusteloos aantroffen. Aanvankelijk ging de politie ervan uit dat de twee een overdosis heroïne of crack hadden genomen. “Verdere tests worden nu uitgevoerd om vast te stellen welke substantie heeft geleid tot het ziek worden van deze patiënten”, luidt het.

De politie van Wiltshire beschouwt het voorval als een “ernstig incident” (major incident). Verscheidene plekken in en rond Amesbury en Salisbury, waarvan vermoed wordt dat het duo er recentelijk geweest is, zijn uit voorzorg afgezet. De politieaanwezigheid wordt er ook opgekrikt.

“In deze fase is nog niet duidelijk of er een misdaad is gepleegd”, benadrukt de politie. Ze wijst erop dat ze blijft opstaan voor alle mogelijke pistes en vraagt iedereen die nuttige informatie heeft om contact op te nemen.

bron: Belga