Rock Werchter – Eerste festivalgangers mogen straks hun tent opslaan

Woensdag arriveren de eerste festivalgangers in Werchter. Vanaf 14 uur kunnen ze hun tent opslaan. Donderdag begint dan het vierdaags rockfestival. Het zijn enkel de kampeerders met een ticket voor The Hive, de camping uitgebaat door de organisatie, die vandaag al hun tentje kunnen opzetten. Zij die een ticket kochten voor een van de andere campings, uitgebaat door particulieren, kunnen er pas donderdagmorgen om acht uur op.
Op Rock Werchter treden iets minder dan honderd bands en artiesten op. Nog nooit waren het er zo veel, maar er is dan ook een nieuw podium opgebouwd. Naast de Main Stage, The Barn, Klub C, is er nu ook The Slope, waar jonge artiesten een plaats krijgen. Jonge Belgische groepen zoals Equal Idiots en Faces On TV, maar ook beloftevolle internationale acts zullen er optreden, zoals de Amerikaanse singer-songwriter The White Buffalo en de Ierse indierockband The Academic.
Headliners dit jaar in Werchter zijn Queens Of The Stone Age en Gorrilaz op donderdag, Snow Patrol, London Grammar, The Killers op vrijdag, Jack White, Pearl Jam op zaterdag en Nick Cave, Arctic Monkeys op zondag.
Het belooft een zonovergoten editie te worden.

bron: Belga