Milorad Mazic fluit de kwartfinale tussen Brazilië en België

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Wereldvoetbalbond FIFA heeft vandaag de scheidsrechter voor Brazilië-België in de kwartfinales van het WK voetbal aangeduid. De keuze viel op de ervaren Servische scheidsrechter Milorad Mazic, die op deze Wereldbeker eerder al de groepswedstrijden tussen Zuid-Korea en Mexico en tussen Senegal en Colombia in goede banen leidde. De 45-jarige Mazic wordt vergezeld door zijn landgenoten Milovan Ristic en Dali Djurdjevic als assistent. De Amerikaan Jair Marrufo is de vierde official.

Voor Mazic wordt het zijn derde ontmoeting met de Rode Duivels. De Serviër floot eerder al de EK-kwalificatiewedstrijd tussen België en Kazachstan (4-1 winst) in 2011 en de achtste finale op het EK in Frankrijk twee jaar geleden tegen Hongarije (4-0 winst).

De ervaren Mazic floot verder al tal van topmatchen. Dit seizoen leidde hij de finale van de Champions League tussen Real Madrid en Liverpool (3-1). Vorige zomer was hij in Rusland verantwoordelijk voor de finale van de Confederations Cup tussen Duitsland en Chili (1-0).

Zijn laatste duel van een Belgisch clubteam dateert van de zomer van 2012, tussen AEL Limassol en Anderlecht (2-1) in de play-offs voor de Champions League. In februari 2012 floot hij ook Standard-Wisla Krakau (0-0) in de knock-outfase van de Europa League. Club Brugge-Villarreal (1-2) in de groepsfase van de Europa League in december 2010 was zijn eerste Belgisch getinte duel.

bron: Belga