Ter ere van ‘4th of July’: de meest Amerikaanse dingen die je online kan vinden

Ter ere van '4th of July': de meest Amerikaanse dingen die je online kan vinden
AFP / L. Bonaventure

Vandaag is het vier juli, de dag waarop Amerikanen ‘Independance Day’, of hun nationale feestdag, vieren. Daarom verzamelden we de meest Amerikaanse zaken die je op het internet kan tegenkomen. Verwacht je maar aan een tsunami van vuurwerk, Amerikaanse vlaggen en heel veel awesomeness.

De ode aan het Amerikaanse, enthousiaste patriottisme starten we met, hoe kan het ook anders, vuurwerk. Véél vuurwerk. In 2012 had de stad San Diego traditioneel vuurwerkpijlen voorzien om de nationale feestdag feestelijk af te sluiten. De bedoeling was dat de lichtshow een kwartier zou duren, maar door een technisch mankement liep er iets fout. Al het vuurwerk werd in vijftien seconden afgeschoten, met een felle en spectaculaire lichtbol tot gevolg.

Amerikanen zijn verzot op wapens en op vlaggen. Combineer de twee in een stoere gif en je krijgt een beeld dat zelfs het Vrijheidsbeeld een traantje doet wegpinken. Het beste voorbeeld daarvan vind je hieronder. Een machinegeweer in elk hand, kogels die ratelend de loop verlaten en een gevechtsoutfit in de kleuren van de Amerikaanse vlag. Meer kan je niet wensen.

via GIPHY

Als je rijdt door de Verenigde Staten merk je meteen iets op. Amerikanen houden van grote auto’s. Hoe groter, hoe beter. Niet verrassend dus dat de pick-up er heel populair is. En zo’n auto heeft natuurlijk een kleur nodig. Sommigen kiezen voor één kleur, een neutraal zilver of misschien zelfs een ietwat gedurfd geel. Anderen gaan er dan weer volledig voor en bestickeren hun voertuig met de Amerikaanse vlag en de bijhorende arend.

Foto Reddit

Ah, de arend. Sterk en meedogenloos, net zoals de fiere Verenigde Staten zelf. Het dier wordt dan ook vaak door Amerikaanse sporters gebruikt in hun outfit. Soms is het subtiel, soms is het opvallend. Katie Uhlaender, een olympisch deelnemer in de skeleton, koos in 2014 tijdens de Wintspelen in het Russische Sotsji duidelijk voor de tweede optie. Hoofd naar beneden, de arend trots vooruit en hop, het ijs af.

AFP / L. Bonaventure

De perfecte afsluiter kon maar één persoon zijn: Hulk Hogan. De blonde, bruin gezonde, breed gespierde WWE-worstelaar, die samen met zijn klein geel onderbroekje jarenlang bovenaan op de affiches van de worstelspektakels stond. Om zijn imago als echte Amerikaan kracht bij te zetten, lanceerde de entertainer een eigen themalied, toepasselijk genaamd ‘Real American’. De bijhorende videoclip heeft alles wat je kan wensen, en dan nog wat meer.

Bron: GQ