Sky heeft Tour-team rond kopman Froome rond

door
Belga
Leestijd 2 min.

Team Sky heeft vandaag zijn selectie voor de Ronde van Frankrijk bekendgemaakt. Chris Froome gaat voor een vijfde eindzege en krijgt daarbij hulp van de Colombiaan Egan Bernal, de Spanjaard Jonathan Castroviejo, de Pool Michal Kwiatkowski, de Italiaan Gianni Moscon, de Nederlander Wout Poels en de Britten Luke Rowe en Geraint Thomas. "Ik wil geschiedenis schrijven met een vijfde Tour en een vierde opeenvolgende zege in een grote ronde", zegt de 33-jarige Froome, die gisteren werd vrijgepleit door de UCI in zijn salbutamolaffaire. "Ik maak me geen illusies over de uitdaging die mij wacht, maar ik voel mij klaar en ik zou geen sterker team rond mij kunnen hebben. Dit is de grootste wedstrijd van het jaar, die wordt gereden voor de ogen van de meest gepassioneerde wielerfans, en ik kan niet wachten om te racen."

Volgens teambaas Dave Brailsford is Froome, die dit voorjaar al de Ronde van Italië reed én won, "fysiek en mentaal in topvorm". "We beginnen de Tour met veel vertrouwen. Chris is in topvorm na de Giro, mentaal en fysiek, en de hele ploeg wil verder bouwen op het succes dat we kenden in Italië. Chris is al een van de grootsten in de sport. Dit is de kans voor hem om die reputatie nog te verstevigen."

De 105e Tour begint zaterdag met een rit in lijn in de Vendée. Bij winst van Froome komt hij met vijf eindzeges naast Eddy Merckx, Jacques Anquetil, Bernard Hinault en Miguel Indurain. Als de Brit het geel mee naar huis neemt, is het tevens de vierde grote ronde op rij die hij wint na de Tour 2017, de Vuelta 2017 en de Giro 2018.

bron: Belga