Martinez niet van plan tactisch bij te sturen na mirakelzege tegen Japan

Martinez niet van plan tactisch bij te sturen na mirakelzege tegen Japan
Martinez niet van plan tactisch bij te sturen na mirakelzege tegen Japan

De Rode Duivels wisten zich gisteren na een onwaarschijnlijke ommekeer met een 3-2 zege tegen Japan te plaatsen voor de kwartfinales. Euforie alom in het thuisland, maar de wedstrijd legde ook de pijnpunten in het Belgische elftal nog maar eens bloot. De driemansverdediging en de wingbacks werden tegen de vinnige Japanners herhaaldelijk in de problemen gebracht. Drie dagen voor de clash met Brazilië maakt Roberto Martinez zich daarover weinig zorgen en is hij niet geneigd om tactisch bij te sturen. De bondscoach verwacht dan ook een hele andere wedstrijd. “We kunnen niet veranderen wie we zijn: wij zijn nu eenmaal een aanvallend team”, vertelde Martinez vandaag tijdens een informeel persmoment in de Moscow Country Club.

“De twee ploegen zijn zo opgebouwd om doelpunten te scoren en wedstrijden te winnen. Tegen Brazilië zal het weerom niet om het balbezit gaan, maar om wat je ermee doet. Daar gaat het op dit WK om. Wij weten waartoe we in staat zijn, maar Brazilië is favoriet en dat zet ons in een hele andere rol. Dit is de droomwedstrijd voor onze spelers, voor deze wedstrijd zijn ze geboren. Natuurlijk willen we doorstoten, maar er wordt niet verwacht dat we sowieso ook zullen doorstoten. Dat is een belangrijk verschil.”

“Tegen een team zoals Brazilië moet je aanvallen en verdedigen met elf. We praten niet over een systeem, het gaat om begrijpen wat we moeten doen in balbezit. In de Braziliaanse elf zit een fantastisch evenwicht: ze kunnen met drie of vier aanvallers spelen, in een 4-3-3 zullen de backs diep oprukken. Er zit structuur in. Ze zullen de geschorste Casemiro wel missen, maar zijn vervanger Fernandinho heeft ook heel wat ervaring. Ik denk dat er voor de wedstrijd niet veel geheimen zijn: zo goed mogelijk verdedigen en hen pijn doen als je de bal wel hebt. Het is zo simpel als dat en deze groep is daar klaar voor.”

Bron: Belga