“Joachim Löw gaat door als bondscoach van Duitsland”

Joachim Löw blijft bondscoach van Duitsland
Joachim Löw blijft bondscoach van Duitsland

Joachim Löw blijft bondscoach van Duitsland na de uitschakeling in de groepsfase op het WK in Rusland. Dat weet het Duitse dagblad Bild. De titelverdediger eindigde op de laatste plaats in groep F na nederlagen tegen Mexico (0-1) en Zuid-Korea (0-2). Enkel tegen Zweden kon de Mannschaft in extremis met 2-1 winnen.

Na de historische uitschakeling gaf de Duitse voetbalbond (DFB) al te kennen door te willen gaan met Löw, die zelf enkele dagen bedenktijd vroeg. Volgens Bild zou Löw beslist hebben door te gaan.

Löw werd in 2006 aangesteld na het WK bij onze oosterburen. Sindsdien wist hij met Duitsland op alle grote toernooien door te stoten tot de laatste vier, behalve in Rusland. Vier jaar geleden behaalde hij met zijn team de wereldtitel in Brazilië. In 2017 won Duitsland ook de Confederations Cup.

Löw staat tot het volgende WK, in 2022 in Qatar, onder contract bij de DFB. De eerstkomende taak van Löw is het klaarstomen van de Mannschaft voor de komende UEFA Nations League, die voor de Duitsers begint met een thuismatch op 6 september tegen Frankrijk.

bron: Belga