Japan treurt: "Verduivelde blessuretijd"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Japan slaagde er gisteren niet in om zich voor de eerste keer te plaatsen voor een kwartfinale op een WK. Die droom werd doorprikt door de Rode Duivels, die na twee Japanse doelpunten in het begin van de tweede helft toch nog aan het langste eind trokken. Nacer Chadli lukte pas in de 94e minuut de winnende treffer na een perfecte counter. "Die verduivelde blessuretijd!", kopt de Japanse sportkrant Sports Nippon vandaag. Nabij Tokyo Tower in de Japanse hoofdstad zagen honderden Japanse fans hoe hun team via Genki Haraguchi (48.) en Takashi Inui (52.) verrassend 0-2 voor kwam in Rostov aan de Don. Kopbalgoals van Jan Vertonghen (69.) en Marouane Fellaini (74.) brachten de Rode Duivels echter langszij. Diep in de blessuretijd legde Nacer Chadli de wedstrijd alsnog in een beslissende plooi.

"Die verduivelde blessuretijd!", kopt Sports Nippon vandaag. "Heel Japan is in tranen na het gejubel." De Samurai Blue waren er dichtbij, "maar de Japanse bondscoach Akira Nishino slaagde er niet in geschiedenis te schrijven", zo valt te lezen in Nikkan Sports.

De Japanse fans en media zijn echter vol lof voor Nishino en zijn spelers, zeker omdat de bondscoach slechts twee maanden had om een team te bouwen. Medio april volgde hij de ontslagen Vahid Halilhodzic op. De Bosniër moest opkrassen na enkele tegenvallende resultaten.

In Japan geloofden verschillende analisten niet dat het nummer 61 op de FIFA-ranking de groep met Colombia, Senegal en Polen zou overleven. Het Japanse team "overtrof de verwachtingen", aldus de Japan Times. De uitschakeling van Japan is volgens de krant "voetbal op zijn wreedst". Maar eens het stof is gaan liggen, "kan het team met trots en voldoening terugkijken op de campagne".

Voormalig Duits international Lukas Podolski, momenteel in loondienst van het Japanse Vissel Kobe, loofde op Twitter het Japanse nationale elftal voor zijn "passie en energie". Japan kan volgens de aanvaller "trots zijn op zijn grandioze prestatie, Japan heeft de wereld zijn kwaliteiten getoond".

Bron: Belga