Fan flights Brussels Airlines voor Brazilië-België in een uur deur uitgevlogen

Fan flights Brussels Airlines voor Brazilië-België in een uur deur uitgevlogen

De twee vluchten die luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines op vrijdag heeft ingelegd naar het Russische Kazan voor supporters van de Rode Duivels, zijn vandaag in amper een uur tijd uitverkocht. “We zijn zelf onder de indruk dat het zo snel ging”, bevestigt Kim Daenen, woordvoerster van Brussels Airlines. De Rode Duivels spelen vrijdag in Kazan hun kwartfinale op het WK tegen toernooifavoriet Brazilië. “Voor vrijdag hadden we uitzonderlijk twee toestellen ingelegd, een A330 voor de lange afstand en een A319. Samen goed voor 405 plaatsen”, aldus Daenen. “De verkoop is om 12 uur gestart en iets na 13 uur was alles uitverkocht.”

Een ticket voor zo’n “fan flight” kostte 699 euro. Daarin zat een vlucht naar Kazan vrijdagochtend vroeg, vervoer per bus naar het stadion, de busrit na de match terug naar de luchthaven en de vlucht terug naar België. Op die manier sparen de fans een verblijf uit in Rusland, aldus de luchtvaartmaatschappij. Een ticket voor de wedstrijd moesten de fans apart aanschaffen.Tijdens de groepsfase maakten 4.500 Belgische supporters gebruik van die fan flights, die ingelegd werden op de speelsteden van de Rode Duivels. “Daarnaast hebben we ook nog vluchten naar Moskou en Sint-Petersburg die in ons gewoon aanbod zitten”, aldus nog de woordvoerster.

Voor de achtste finale tegen Japan was de fan flight niet helemaal uitverkocht. “We merken dat de affiche nu een veel grotere impact heeft. De spanning stijgt nu wel”, aldus nog de woordvoerster.

bron: Belga