Deense bond doet aangifte van bedreiging aan Jørgensen

Deense bond doet aangifte van bedreiging aan Jørgensen

De Deense voetbalbond DBU heeft bij de politie aangifte gedaan van bedreigingen aan het adres van Nicolai Jørgensen. De spits van Feyenoord kreeg na de zo dramatisch verlopen strafschoppenserie in de achtste finale van het WK tegen Kroatië heel wat verwensingen en bedreigingen binnen via zijn sociale media. “Dit is volstrekt onaanvaardbaar en onfatsoenlijk”, meldde de DBU op Twitter. Jørgensen miste zondag in Nizhni Novgorod de laatste strafschop van de Denen, nadat zijn landgenoten Christian Eriksen en Lasse Schöne ook al op de Kroatische keeper Danijel Subasic waren gestuit. Ivan Rakitic schoot Kroatië vervolgens naar de laatste acht. De spits van Feyenoord speelde een ongelukkig WK, waarop hij niet tot scoren kwam en na twee groepswedstrijden zijn basisplaats verloor.

De reacties op vooral Instagram waren heftig. Jørgensen heeft zelf alle reacties op zijn laatste foto verwijderd, maar een andere Deense voetballer, Simon Jakobsen, plaatste screenshots daarvan op Twitter. “Een kleine steekproef van alle commentaren. Vol met idioten, grote idioten”, schreef de verdediger van Silkeborg IF er bij.

De Deense bond vindt dat een grens is overschreden. “STOP. Onze samenleving mag doodsbedreigingen nooit accepteren. Niet tegen WK-sterren, niet tegen politici, niet tegen wie dan ook. We melden deze zaak aan de politie om een einde te maken aan deze waanzin.”

Jørgensen keerde maandag met de Deense selectie terug in Kopenhagen. De spits heeft nu vakantie en wordt over zo’n drie weken weer in Rotterdam verwacht.

bron: Belga