Dit voorwerp mag je bij warm weer nooit laten liggen in de auto

auto

De tropische temperaturen zorgen voor zomerpret, maar kunnen ook gevaarlijk zijn. De brandweer in het Amerikaanse Oklahoma waarschuwt dat in deze hitte een simpel flesje water in de auto kan leiden tot brand. Als de zon erop schijnt, kan het water als vergrootglas werken en brand veroorzaken. Laat daarom nooit een flesje water liggen in het volle zonlicht in de auto, aldus de brandweer.

Een man uit Idaho kan ervan meespreken. Na zijn lunchpauze zag hij hoe er rook uit zijn auto kwam. Hij had een flesje water in de auto laten liggen.

Een brandweerkazerne in Oklahoma voerde daarop een test uit. “Uit de test van de Oklahoma’s Midwest City Fire Department is gebleken dat het zonlicht de warmte via een waterfles met 120 graden versterkt. Hoewel het vuur zich relatief traag ontwikkelt is het toch belangrijk om de juiste maatregelen te nemen. Leg nooit een flesje water op de autostoelen en in het volle zonlicht om een mogelijke brand te voorkomen’’, bevestigt ook de brandweer van Roermond in Nederland.

Bron: metronieuws.nl