WK 2018 - Zlato Dalic: "We bleven mentaal sterk"

door
Belga
Leestijd 2 min.

"Dit was een heel moeilijke wedstrijd", reageerde de Kroarische bondscoch Zlatko Dalic nadat zijn land zich met strafschoppen ten koste van Denemarken voor de kwartfinales van het WK geplaatst had. "We kregen een goal tegen in de eerste minuut, we misten een penalty, we misten er nog in de strafschoppenreeks... Maar mentaal bleven we sterk en na alle kansen die we misten, maakten we het uiteindelijk toch af." "Dit is een beloning voor al het harde werk. Dat maakt de overwinning nog zoeter. Voor deze match hadden we heel goed gespeeld en wonnen we op een superieure manier. Maar ook moeilijke momenten moet je kunnen overwinnen. We speelden tegen de Denen niet geweldig, toch niet zoals in onze eerste drie wedstrijden. Na zo'n overwinning is mijn vertrouwen in mijn spelers alleen maar groter geworden. Danijel Subasic was een held vanavond. Hij stopte drie penalty's. Zoiets zie je niet elke dag. Hij trok ons over de meet op het moment dat we hem het meest nodig hadden."

"Op basis van wat we eerder getoond hebben, gaan we verdiend door", stelde verdediger Dejan Lovren. "Dit was een hele moeilijke wedstrijd. We kwamen snel op achterstand, maar hebben goed gereageerd. Het was stressen tot het einde - nooit eerder speelde ik zo'n wedstrijd - maar we zijn er altijd in blijven geloven. Lukaz Modric heeft nogmaals getoond dat hij één van de beste spelers van de wereld is, ook al miste hij in de verlengingen die penalty. In de strafschoppenreeks zette hij zich opnieuw achter de bal en scoorde hij wel. Dat is karakter tonen."

"Dit was de belangrijkste match die we met deze generatie al speelden", klonk het bij Modric. "We wisten dat we hier een unieke kans kregen. Het was lastig, maar we hebben het waargemaakt. We staan in de kwartfinales. Dat ik die penalty mis is wel een zware dobber. De ganse ochtend heb ik bestudeerd hoe ik het makkelijkst tegen Schmeichel kon scoren..."

.

Bron: Belga