WK 2018 - Bondscoach Martinez: "Japan speelde perfecte wedstrijd"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een opgeluchte Roberto Martinez had maandag na de late 3-2 zege van België in de achtste finales tegen Japan veel lof voor de prestatie van de tegenstander. "Zo gaat dat op een WK. Je wordt onder druk gezet. Ik wil Japan feliciteren. Japan speelde de perfecte wedstrijd. Ze waren heel solide en frustreerden ons. Ze voerden hun counters haast perfect uit," verklaarde Martinez na de wedstrijd.

Ondanks het feit dat de Rode Duivels het meerdere keren moeilijk kregen, was Martinez vol lof over de mentaliteit van zijn team. "Dit is een test voor het karakter van de ploeg. Je zag hoe de wisselspelers reageerden op de achterstand en hoe het hele team zo graag wilde winnen. Een wedstrijd met 3-2 in de reguliere speeltijd eindigen op een WK, dat zegt heel veel over deze spelersgroep."

Moeten er dan geen lessen getrokken worden uit de fouten? "Ik ga hier geen negatieve dingen over zeggen. Het doel was om door te gaan en dat is gelukt. Natuurlijk wil je op een WK alleen maar perfecte wedstrijden spelen, maar doorstoten blijft het belangrijkste."

bron: Belga