Ook rest van de week temperaturen tot 30 graden

Ook rest van de week temperaturen tot 30 graden

Deze namiddag wordt het aanhoudend zonnig en warm met af en toe enkele wolkjes. De maxima schommelen van 23 graden in de Hoge Venen, 24 graden aan zee tot 28 of 29 graden in het centrum. Ook de rest van de week lopen de temperaturen aan tegen 30 graden, meldt het KMI. Morgen is het meestal zonnig met in de loop van de dag soms hogere wolkenvelden vanaf de Franse grens. Het is aanhoudend warm met maxima van 23 graden aan de kust tot 30 graden in de Kempen. Woensdag wisselen zonnige perioden en wolkenvelden elkaar af, maar blijft het op de meeste plaatsen droog. De maxima liggen tussen 21 graden aan zee, 22 à 25 graden in de Ardennen en rond 28 tot lokaal 30 graden elders.

Donderdag is de buienkans opnieuw het grootst in de Ardennen en Belgisch Lotharingen. Elders blijft het waarschijnlijk droog en overwegend zonnig. We verwachten maxima tussen 21 graden in Hoog-België en 28 graden in de Kempen, bij een zwakke tot matige wind uit het noorden tot noordwesten.

Vrijdagochtend kunnen er nog enkele wolkenvelden hangen, maar al snel wordt het in heel het land opnieuw zonnig en droog. De maximumtemperaturen liggen tussen 21 en 28 graden.

Zaterdag, zondag en maandag lijkt een nieuw hogedrukgebied te zullen zorgen voor zonnig en droog weer. Met maxima rond 27 graden in het centrum van het land, blijven de temperaturen 3 à 4 graden boven het seizoensgemiddelde. De wind waait meestal zwak uit noord- tot noordoostelijke richtingen.

bron: Belga