Elise Mertens blijft vijftiende op WTA-ranking, Flipkens wipt over Van Uytvanck

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens behoudt vlak voor de start van Wimbledon haar vijftiende plaats op de wereldranglijst. De Limburgse was afgelopen week aan de slag op het toernooi van Eastbourne. Ze sneuvelde er in de derde ronde (1/8e finale) tegen de Wit-Russische Aryna Sabalenka, die later (verrassend) de finale zou spelen. Op Wimbledon staat Mertens in de eerste ronde tegenover de Amerikaanse Danielle Collins (WTA 41). Twaalf maanden geleden moest ze het bij haar debuut op de hoofdtabel meteen opnemen tegen Venus Williams. Die bleek toen met 7-6 (9/7), 6-4 iets te sterk. Mertens heeft dus weinig punten te verdedigen op het Londense gras.

Kirsten Flipkens toonde vorige week dat ze de goeie vorm te pakken heeft. 'Flipper' won op het ITF-grastoernooi in Engelse Southsea (100.000 dollar) zowel het enkel- als dubbelspel. Op de ranking wint de halvefinaliste van Wimbledon 2013 zes plaatsen. Ze staat 45e en springt over Alison Van Uytvanck (47e, -1). Yanina Wickmayer, de vierde Belgische vrouw op de hoofdtabel van Wimbledon, is nummer 101 (+1).

Helemaal bovenaan de WTA-ranking blijft de Roemeense Simona Halep de plak zwaaien voor de Deense Caroline Wozniacki, die in Eastbourne Sabalenka van de titel hield. De 20-jarige Wit-Russin wordt wel beloond met dertien plaatsen winst en staat nu 32e. De Spaanse Garbine Muguruza, die op Wimbledon haar titel verdedigt, behoudt de derde stek voor de Amerikaanse Sloane Stephens en de Oekraïense Eline Svitolina.

Bron: Belga