WK skeeleren - Swings verrast door diskwalificatie

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bart Swings stond er na de finale van de 1.000 meter van te kijken op het WK skeeleren in het Nederlandse Heerde. Gediskwalificeerd wordt hij maar zelden. "Ik vermoed dat het in de laatste ronde is gebeurd", stelde Swings. "In de bocht duwde een Colombiaan mij en daardoor had ik contact met Peter Michael. Jammer dat die Colombiaan niet ook bestraft is."

Swings is blij met het brons dat hij in de afvallingskoers veroverde. "Ik besef dat je die plakken niet op bestelling kunt afhalen. Ik denk dat ik morgen grote kansen heb. Ik voel mij goed."

Voor de finale van de 1.000 meter had hij afspraken gemaakt met Mathias Vosté. Maar beide Belgen hadden een zwakke start. Vosté werd uiteindelijk zesde. "Ik denk dat we goede kansen hebben in de aflossing", aldus Swings. "Ik ben ook heel blij voor Jason Suttels (wereldkampioen bij de junioren). We hebben de laatste weken veel samen getraind. Ik heb gezien dat er iets in die jongen zit."

Swings beseft dat hij nog niet is teruggekeerd op het oude, absolute topniveau. Op de eerste dag van het WK bleek hij niet in staat de races naar zijn hand te zetten. Brons en een diskwalificatie was het harde oordeel van de openingsdag in zijn eerste WK skeeleren sinds 2013.

bron: Belga