WK 2018 - "We hoopten op strafschoppen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Russische doelman Igor Akinfeev stopte twee Spaanse strafschoppen na de verlengingen in de achtste finale tussen Spanje en Rusland op het WK en had zo een grote hand in de uitschakeling van Spanje. "We hoopten op strafschoppen", erkende de kapitein, die tot Man van de Match werd uitgeroepen. Zijn bondscoach, Stanislav Cherchesov, denkt al aan de kwartfinale. "We maken een fantastisch WK mee. Niet enkel voor onze fans, maar voor de fans van andere landen die deelnemen aan dit feest en begrijpen dat de Russen voetbal kunnen en willen spelen", aldus de doelman van CSKA Moskou. "Ik ben de Man van de Match niet, dat zijn onze ploeg en onze fans."

Zijn bondscoach Cherchesov was soberder in zijn verklaringen na de overwinningen. "Emoties zijn eenvoudig. Ik denk enkel aan de volgende wedstrijd. Dat is hoe het gaat."

Hij gaf nog een update over de blessure van Yury Zhirkov, die tijdens de wedstrijd naar de kant werd gehaald. "Ik denk dat Zhirkov zijn laatste wedstrijd kan gespeeld hebben. Misschien speelt hij nog in de finale, als we daar geraken. Ik moest hem vervangen."

Rusland plaatste zich zondag in Moskou voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap voetbal. Het gastland versloeg Spanje in een strafschoppenreeks met 4-3. Na 90 minuten en verlengingen was het 1-1 gelijk. Akinfeev bracht tijdens de strafschoppenreeks redding op de pogingen van Koke en Aspas.

In de kwartfinale treft Rusland Kroatië of Denemarken. Die achtste finale wordt zondagavond afgewerkt in Nizhni Novgorod.

.

bron: Belga