WK 2018 – Japan kruipt in underdogrol voor achtste finale tegen België

WK 2018 - Japan kruipt in underdogrol voor achtste finale tegen België

Japan lijkt zich weinig illusies te maken en neemt met plezier de underdogrol aan voor de achtste finale van maandag in Rostov aan de Don tegen België. “Wat betreft individueel talent zijn ze een pak beter dan wij”, vertelde Maya Yoshida zaterdag tijdens een persmoment na afloop van de training in Kazan. De 29-jarige verdediger van Southampton acht zijn land echter niet kansloos tegen de Rode Duivels. “Soms kan een goede teamgeest het ook halen van individueel talent. En dan maken we een kans. Hopelijk kunnen we een stevige organisatie neerzetten.”
Yoshida kent het merendeel van de Belgische spelers uit de Premier League. “Zo kan ik mijn ploegmaats wel wat tips geven. Maar ze beseffen zelf ook wel dat ze voor een moeilijke opdracht staan. We zullen er als ploeg moeten staan. We zijn allemaal opgewonden om te spelen tegen een van de beste teams ter wereld.”
Bondscoach Akira Nishino bood zaterdag dan weer zijn excuses aan voor het geleverde spel in het slotduel tegen Polen, dat met 1-0 verloren werd. Bij die stand mochten de Aziaten dankzij het fairplayklassement naar de tweede ronde en dus kregen de spelers na de pauze de opdracht om niet meer aan te vallen en de score vast te houden. Het leverde heel wat boegeroep vanuit de tribunes op, de neutrale toeschouwers waren niet bepaald opgezet met het tactische manoeuvre. “Ik ben daarvoor de enige verantwoordelijke”, aldus Nishino. “Ik liet hen op een voor ons ongebruikelijke manier voetballen en daardoor werden ze uitgefloten. Ik moest echter een beslissing nemen en dat is het dus geworden. In de wedstrijd tegen België wil ik de fans echter iets teruggeven.”

.

bron: Belga