WK 2018 - Gastland wil stunten tegen Spanje

door
Belga
Leestijd 2 min.

Gastland Rusland hoopt op een stunt tegen Spanje in de achtste finales van het WK voetbal. De Russen nemen het zondagnamiddag (16u00) in het Luzhnikistadion van Moskou op tegen de wereldkampioen van 2010, ook nu een van de toernooifavorieten. De Russen begonnen zonder hoge verwachtingen aan het toernooi, maar waren na vlotte zeges tegen Saoedi-Arabië (5-0) en Egypte (3-1) al snel zeker van hun plaats in de achtste finales. "Nu treffen we een tegenstander van een heel ander kaliber", beseft bondscoach Stanislav Cherchesov. "Ik zie het als een examen. Wat we nu laten zien, bepaalt welk cijfer we krijgen voor dit toernooi. Natuurlijk is Spanje favoriet, het is een van de beste teams van de wereld, maar dit is de knock-outfase. Alles is mogelijk, als je het maar probeert. Bovendien zullen we 80.000 fans achter ons hebben."

Het Russische thuisvoordeel wordt door zijn Spaanse collega Fernando Hierro gerelativeerd. "Een wedstrijd win je op het terrein, niet ernaast. Rusland heeft een moeilijk te bespelen ploeg, maar ik heb vertrouwen in de sterkte van mijn team."

De winnaar van het duel neemt het zaterdag 7 juli op tegen Kroatië of Denemarken. Zij strijden zondagavond (20u00) in Nizhny Novgorod om een plaats in de kwartfinales. Kroatië is een van drie landen, naast Uruguay en België, dat tot nu al zijn groepswedstrijden won en wil die lijn tegen de Denen doortrekken. "Er zijn mensen die in ons een titelkandidaat zien en misschien zijn we dat ook wel", stelde trainer Zlatko Dalic. "Maar laten we vooral niet denken dat het tegen Denemarken gemakkelijk wordt."

Denemarken, tweede in groep C achter Frankrijk, maakte nochtans veel minder indruk, maar bondscoach Age Hareide beloofde beterschap. "Jullie gaan een heel ander Denemarken zien. Wij hebben ook veel goede spelers, vormen een hecht team en zullen de Kroaten collectief opvangen. Deze achtste finale hoeft voor ons niet het eindpunt te zijn."

bron: Belga