WK 2018 - "Dunne lijn tussen winnen en verliezen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Spaanse bondscoach Fernando Hierro vindt niet dat zijn team is ingestort in de verloren achtste finale tegen Rusland op het WK. "Er is een dunne lijn tussen winnen en verliezen", zei hij op de persconferentie na de wedstrijd. "We kwamen naar hier met ambitie. We voelen mee met ons volk, zij die helemaal tot in Rusland zijn gekomen", aldus de bondscoach. "Ik denk niet dat je kan spreken over het team dat instortte. Er is een dunne lijn tussen winnen en verliezen."

Hierro zegt zijn verantwoordelijkheid op te nemen. "Ik ben dankbaar voor alles wat ze me hebben gegeven. Het was een plezier hen te coachen. We hadden het balbezit en we hadden het geduld, maar soms is het erg moeilijk. Het is heel moeilijk wanneer de tegenstand laag verdedigt. De jongens zijn teneergeslagen. Ik voel met hen mee."

De Spaanse bondscoach liet veteraan Andres Iniesta op de bank. "Mijn grootste erkenning voor een van de beste spelers van onze geschiedenis. Hij is een schitterende professional. Hoe hij speelde toen hij in werd gebracht, was alsof hij zijn eerste cap speelde. Ik wil hem uit de grond van mijn hart bedanken."

Kapitein Sergio Ramos was betrokken bij de 1-0, een owngoal van de Rus Sergei Ignashevich. "Soms doe je alles wat je kan en win je niet. We deden alles wat mogelijk was. We domineerden en gaven alles, maar we speelden tegen een schitterende ploeg. We hebben alles gedaan."

.

bron: Belga