Wimbledon – Yanina Wickmayer is op haar hoede voor Barthel

Wimbledon - Yanina Wickmayer is op haar hoede voor Barthel
Wimbledon - Yanina Wickmayer is op haar hoede voor Barthel

Yanina Wickmayer (WTA 102) is de eerste van de zes Belgen die het gras op mag op de All England Club. In de eerste ronde van Wimbledon staat ze maandag tegenover de Duitse Mona Barthel (WTA 114), die de kwalificaties overleefde. “Het wordt niet gemakkelijk”, bekende Wickmayer, die Barthel drie keer versloeg in vier eerdere duels met de Duitse. “Ze heeft een goede service. Het is moeilijk om het juiste ritme te vinden met haar slagen. Maar ik ken haar en weet dus wat te doen.”
“Ik ben blij op Wimbledon te zijn. Het is een van mijn favoriete grandslamtoernooien. Mijn voorbereiding werd verstoord door een rugblessure, na een goed begin in Surbiton. Maar ik heb me goed verzorgd en ben klaar om er tegenaan te gaan.”
Wickmayer kan in Londen op bijzondere hulp rekenen. Zo wordt ze bijgestaan door Steve Darcis, die aan de kant staat met een elleboogblessure. “Toen ik had vernomen dat hij dit jaar niet meer zou spelen, heb ik hem gebeld met de vraag of hij me kon helpen. We kunnen het goed met elkaar vinden en aangezien hij ook op topniveau heeft gespeeld, weet hij perfect hoe ik me voel. Steve heeft veel vechtlust en hij kan me veel bijbrengen, zowel op tactisch als mentaal vlak.”

Bron: Belga